Evde Biber Salçası Nasıl Yapılır?/ Kaynatma Salça
Malzemeler : 3
Kg salçalık Kırmızı biber
Tarifi : Saplarını ve tohumlarını ayıkladım. İrice doğrayıp düdüklü tencereye attık . Biraz acı olması için, içine 300 gr. kadar acı sivri biberi ayıklayıp
koyun. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatıp,
15 dakika pişirin . Tencereyi eğip suyunu süzün. Bu suyu süzmek kolaylık
sağlıyor. Daha özlü bir salça elde ediyorsunuz. Bu su saf biber suyudur. Atmayın,
yemeklerde, çorbalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sıcakken el blendırı ile
püre haline getirin. Eğer blendırınız yoksa, biberleri süzgeçten
geçirin, kabuklarını atın. Fakat robot veya blender kullanıyorsanız kabuk
ayırmaya gerek yok. Tencereyi tekrar ocağa alıp,1 yemek kaşığı tuz
ilave edin. Kaynama derecesine gelene kadar karıştırın. Sakın kendi haline
ocakta bırakmayın! Her yeriniz salça olur. Suyunu aldığımız için özlü bir
kıvamı oluyor ve kaynarken sıçrıyor. Yeniden kaynamaya başladığında kavanozlara
koyup, sağlam kapaklarla ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Üzerini örneğin
bir battaniyeyle kapatın ki, kapaklar sıkı tutsun. En az 6 saat bu şekilde
bekletin. Soğuyunca kaldırıp serin bir yerde muhafaza edin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigbKrh-mSD-6TmEXYdxGrcgkChrgevSaKB0vHMUSO9J66tvE4gZzcJLE0Ftb0Rwwb5gwYvfTiO6Okcyx1cnXvPoGPLGHK-BuoWbztvpWX7ngK5o4jks1nLtd0OVNwyK91lghlKp5PaWf0/s200/pr_01_320_max.jpg)
Konserve yaptığınız kapakların yeni olması çok önemli.
Biber salçası yapmanın asıl yöntemi şöyledir: Biberleri ayıklayıp robot veya kıyma makinasından geçirip püre haline getirin. İçine dile dokunur şekilde tuz atıp geniş kaplara koyun. Güneşte ara sıra karıştırarak suyunu çektirin.
En güzel salça yöntemi güneşte yapılandır. Herşeye dikkat etseniz bile, konserveleriniz bozulabiliyor. Biraz da kısmet işi belki.
Son bir not: Lütfen hazır salçaları almayın. Önceden içine katkı maddesi katmayanlar bile şimdi katıyorlar. Bazı salçalara kumaş boyası bile katılıyormuş. Salçanızı ya kendiniz yapın, ya da güvendiğiniz birinden alın. Afiyet olsun . Dobre petit
Ev yapımı domates salçası
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGmmcDRpIiE_eN_SgsgrRCEAuzKvaBR7L3OpZDh2lfVBL3rZWCnYjL1Z0U_2UA8cjAJvZA-uUy25vZTFwNX2QGPLPPP1zHMf_GwgUgEMRo5r5GKFR-2icLxsJXjxYVc6viZumwi8vwld0/s200/ev-yapimi-biber-salcasi.jpg)
Malzemeler: 10 kilo domates, Zeytinyağı ve kalın tuz.
Hazırlanışı: Domatesleri dörde bölün, bir kase içinde bir gün bekletin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVbvCfM-YC_auaRRIDUCvlM4YbMkGLLjZDKhdwp5H82eUHNXWRd6lOp0-4plKYZSqdzX-y4h0DoLl3sAE7wSDs84ErwPA1xZEkdys_b4kaKsrInnr6RY8YYH3-49XEcSpMIaiYxQCWD5k/s200/64149863_tn50_0.jpg)
Dikkat edelim!
Kullandığınız kavanoz çok sıcak suda yıkanmış ve kuru olmalı. Mümkünse iç kısmına el ile temas edilmemeli.Kapak olarak kullanılmamış yeni kapak tercih edilmeli. Hazırlanan salça buzdolabında saklanmalı. kendi yaptığınız ki çok daha dayaklı oluyor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgZjNccIOECLStCRlkiyUtS4Q-zFB0xdHW6KoyZ1bianRKCazwykIZDf2mSFR2G1ngA4qJk_bhSYHuQplsLm9guIdWRCAaGLeK2Xdy7GmGLPnXkGndVzMQG_SxKD7_sDku4Uc_HBNc9mw/s400/1brgn5_e0.gif)
HAKKIMIZDA Görüşleriniz , önerileriniz , Eleştiri ve şikayetleriniz Si Zdrave Pomak Kuruluslari olarak Sizler için varız. Bize ulaşamıyor olabilirsiniz . yada ulaşmak için ortamınız , şartlarınız uygun olmayabilir. Zamanınız olmayabilir.. Önemli değil Gönlünüz bizim ile ve umut dolu olsun yeter. Pomaklar için daha çok neler yapabiliriz. ? Daha iyi nasıl oluruz ? Hatalarımız varmı ? varsa nelerdir? Pomak Kültürünü , Dilini Tarihini daha iyi tanıtmak daha ilerilere taşımak için neler yapmalıyız.. Bize bir maille olsa bile söylerseniz çok seviniriz. Dovijdane
Mail adres : pomakischerkulturverein@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.