YAPILIŞI: Şopska salatanın sırrı domatesten önce salatalıkları doğrayarak, soğanı ve biberi domatesin üzerine eklemekte bence... Rendelenmiş peynirden önce zeytinyağı ve tuz ilave etmeniz önerilir... Üzerini zeytinle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun Dobre Petit .
Manga SALATASI Tarifi :
Tikvichki salata s kiselo mlyako - Yoğurtlu Kabak Salatası
MALZEMELER
1 kg. kabak
3-4 kaşık süzme yoğurt nane tuz sarımsak dereotu 3 kaşık zeytinyağ pul biber 1 bardak ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin. Dobre petit
ZELEVA SALATA - LAHANA SALATASI Tarif (- 1-)
Malzemeler : 1 adet kiloluk lahana 1 adet orta boy havuç yarım tatlı kaşığı tuz yarım kahve fincanı sirke 1 kahve kaşığı toz hardal çeyrek kahve kaşığı karabiber
yarım su bardağı mayonez
Tarifi : Lahanayı dörde böldükten sonra sapını ve sert damarlarını ayırın. Havucu temizleyip rendeleyin, lahanayı ince ince kıyın, tuz ve sirkesini ilave ederek iyice ovun, sonra 2 avucunuzda sıkarak bir kaba alın. Biber hardal ve mayonezi ilave edip karıştırın.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOR7eIgsGbduwriXOx1LgnciSupv3BsLTB6ajjB3OfaJSuSkNQ_ht1zu53z3kItPHkBq8oGJCrt07rC904ZxIdNz-iOZcYCqulrywWteV1KGGiPVSdP5n4fB-zNOe0-mDm-8YK7RLO5OY/s200/lahana-salatasi-tarifi.jpg)
ZELEVA SALATA - LAHANA SALATASI Tarif (-2-)
MALZEMELER
5-6 DAL LAHANA YAPRAGI
2/3 SU BARDAGI MAYONEZ
1 CAY BARDAGI YOGURT
3-4 DIS SARMISAK
TUZ
SUSLEMEK ICIN:
3-4 DAL MAYDANOZ 1 KASIK ZEYTINYAGI
PULBIBER
HAZIRLANIŞI
Lahanalari yumusayana kadar haslayalim. Sularini süzdukten sonra kup kup dograyalim. Sarmisaklari dovup yogurt ile karistiralim. Sarmisakli yogurdu, mayonezi ve tuzu derin bir kaba aktaralim. Lahanalari da ilave edip iyice karistiralim. Salatamizi servis tabagina alip zeytinyagli bir kasikla uzerini duzeltelim. Maydanoz ve pulbiberle susleyin. Soguk olarak servis yapin....
MEŞHANA SALATA - SALATA CÜMBÜŞÜ
Malzemeler
Marul Roka Turp Havuç Mor lahana Limon Maydanoz Konserve mısır Domates Tuz
Zeytinyağının içine limon, tuz, elma sirkesi ve üzüm sirkesi (iki damlacık :)) damlatılarak karışım
salatanın üzerine dökülür
NOHUT SALATASI - NOHUT SALATA
MALZEMELER
2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı 6-7 yemek kaşığı limon suyu 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi Tuz Bir demet maydanoz 4-5 sap taze soğan
Yapılışı
Zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. Bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin.
Kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin (ne kadar çok durursa o kadar iyi, bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir).
Servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın, nohutlarla karıştırın.
Leşta Salata - Mercimek Salatası
Malzemeler
(4 kişilik) Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 havuç 1 soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz
Sos için
2 tatlı kaşığı taneli hardal Yarım çay bardağı
zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz Tuz
Yapılışı:Mercimeği haşlayıp süzün. Havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı rendeleyin. Haşlanmış havuçları da ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Haşlanmış mercimekleri ilave edin. Sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Sosu mercimeklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Yeşilliklerle birlikte servis yapın.
Cevizli yada fındıklı Pancar salatası ( Pomaklarin özel salatasıdır ) Oldukça sağlıklı ve lezzetli bir salata, üstelik çok doyurucu. Pancarlarınızı haşlayıp buzdolabında uzun süre saklayabilmeniz de büyük kolaylık sağlıyor. Herkes Afiyet olsun
Malzemeler: Yarım kilo kırmızı pancar yarım demet taze soğan yarım su bardağı ceviz yarım su bardağı fındık 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı yarım limon Yapılışı: Kırmız pancarların kabuklarını soyun, her birini 4 parçaya bölerek haşlayın. Haşladığınız pancarları süzün ve biraz soğumasın bekleyin, soğuyan parcarları dilimleyin ve servis tabağına alın.Üzerine kıyılmış taze soğan ve zeytin yağı ile karıştırdığımız yarım limon suyunu ekleyin. Son olarakta dövülmüş ceviz ve fındık ekleyerek servis edin.
YOĞURT SALATASI
Tüm yemeklerin yanına yakışan,yapımı çok kolay Bulgaristan Pomaklarının Mutfağına ait güzel bir salata
Malzemeler: Yarım kg süzme yoğurt Salatalık Turşusu 4 diş sarımsak Tuz Siyah Zeytin Not: Damak zevkine göre karışıma ceviz ve dereotu ilave edilebilir.
Yapılışı: Salatalık turşularını küp küp doğruyoruz. Süzme yoğurdu bir keseye döküp bir kaç saat daha süzülmesini bekliyoruz. Peynir kıvamına geldikten sonra salatalıklara ekliyoruz. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra siyah zeytinle süsleyip servis ediyoruz.Afiyet Olsun – Dobre Petit
Zeytinyağlı Rodop Otları Salatası
4 Kişilik Malzemeler: 500 gr karışık yeşillik 3 dal taze reyhan 3 dal taze fesleğen 2 dal taze kekik Yarım çay bardağı Zeytinyağı 1 limonun suyu Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz Tuz, karabiberYapılışı: Yeşillikleri, reyhan ve fesleğeni elinizle ufak parçalara bölün. Kekiğin yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayıklayıp ince kıyın. Bütün yeşillikleri derin bir kaba alın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta iyice çırparak karıştırın. Sosu yeşilliklerin üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.
Bizi Facede sosyal Medyada Takip edin. Pomaklardan Haberiniz olsun
Ana web sitemiz
http://www.pomakajans.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.